Fotografibloggen

Fotografera djur på nära håll

För att komma djuren nära så att man kan ta bra kort på dem, så gäller det att ha tålamod. Dels kan man lägga sig ute i skogen och vänta, men man kan även använda en åtelkamera. Åtelkameror gör så att de registrerar när det finns djur nära eller så kan de skicka video på vad som sker. Det gör att man kan sitta bekvämt nära, inne och vänta och sedan smyga ut och ta kort på dem. Det finns såna att köpa på Prylstaden. Sedan finns det en massa andra bra knep att ta sig nära, som att gå mot vindriktningen samt låta bli att väsnas!

Drömmer om att fotografera vilda djur

En dröm jag själv har är att få möjligheten någon gång att ta kort på lejon, tigrar, elefanter med mera. Då är det ju en resa man får boka, svårt göra det hemma i Sverige. Eller ja det finns ju på zoo, men inte samma sak som att se dem i det fria. Det vore inte fel att åka till Afrika och där kanske ta en safari. Då kan man ju komma riktigt nära dessa fantatiska djur! Får se om det kan bli en möjlighet någon gång i framtiden. 

Ha en bra kamera

För att ta bra kort på djuren, svenska eller vilda i Afrika så gäller det att man har en bra kamera med. Det finns idag många alternativ när man ska satsa på en kamera. Kommer återkomma med tips på att köpa kamera framöver. 

9 Jan 2019

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook