Fotografibloggen

Fotografera genom en tubkikare med din smartphone

Något som jag testat, det är att ta kort med smartphone och tubkikare. Detta är något som många fått upp intresse för. Så även jag. Det finns flera olika adaptrar att välja mellan på marknaden. Fördelar att använda telefonen är att den har man alltid med sig, den tar mindre plats än systemkameran och så kan man dela med sig av bilderna direkt om man vill. Fota med en iPhone och en tubkikare kallas för phonescoping. Det krävs då att ha en tubkikare så klart, och en iPhone.

Tips på hur du ska göra

Här får du lite tips om du vill testa på phonescoping.

När du fått telefonen på plats, använd telefonen för att zooma, inte tubkikaren. Sedan är det en god idé att lära sig inställningarna på din egen telefons kamera. Testa olika för att se vad som händer. Du kan även testa att använda en fjärrutlösare. Många telefoner har en sån kanpp på hörlurssladden. Se till att sänka stativet, så att du får en ökad stabilitet i det hela. Det gör att bilderna blir bättre. Du kan sänka det så lågt att du själv står på knä när du ska fota.

Det är även bra att träna hemma, med att fotografera på detta sätt. Det är dumt att försöka sig på fåglar det första du gör. Testa hemma på stillastående saker. Då får du kontroll över hur det ska gå till.

Om du inte har en tubkikare, se till att köpa eller låna en, för detta är ett kul sätt att fotografera på!

 

 

 

 

 

8 Mar 2018

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook