Fotografibloggen

Fotografera för att upptäcka din omvärld

Fotografi är en hobby för många. Vanliga motiv är djur eller natur och många gillar också att fota människor och städer. Att fotografera kan vara ett sätt att upptäcka sin omvärld eftersom  man blir mer uppmärksamhet på olika motiv. Det kan också vara så att man blir så fokuserad på kameran och bilderna att man glömmer att vara närvarande t.ex. vid kalas eller släktträffar. Att man bara letar efter bra foto-tillfällen att man inte ser själva händelserna och därmed minns dem sämre.

Men fotografierna blir också minnen att se tillbaka på. En tid som varit.  Den som blir duktig på fotografering lär sig mycket om komponering och grafik. Det är viktigt för den som jobbar på reklambyrå.

I Jönköping finns en reklambyrå som heter Tross, och som är en fullservicebyrå med möjlighet att hjälpa till med allt ifrån logotype-arbeten till grafisk design. Man jobbar med ett nära kundbemötande och ser till kundens behov och efterfrågan.

Precis som en fotograf söker bilder som någon vill titta på. För det är inte så roligt att fotografera för byrålådan utan det är roligt om andra kan se och uppskatta ens verk.

Man kan dela sina bilder på internet t.ex. i sociala medier eller ställa ut dem på fotoutställningar. Men det kan också vara ett sätt att dokumentera sin omvärld och sin vardag.

Idag när vi har digitalkameror kan man ta nästan obegränsat med bilder till skillnad från när man enbart hade 24 eller 36 bilder på en rulle och det kostade ett antal kronor för varje bild man tog, oavsett om den blev bra eller inte.

7 Nov 2016

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook