Fotografibloggen

Snö

Att fotografera snö är inte det lättaste. Man vill fånga den kalla känslan men samtidigt behålla ett djup. Snöklädda berg kan vara något av det vackraste som finns och när jag ger mig ut i skidbackarna under mina vintersemesterar så gör jag det lika mycket för att fotografera som för att svischa fram på skidorna. 

Målet: en alpportfolio

Jag åker helst på skidsemester varje vinter och har sett många svenska fjäll. Nu är jag sugen på att uppleva de snöklädda Alperna och överväger att satsa på en tripp till Chamonix eller Val Thorens i januari. Jag förbereder mig genom att kolla videoklipp på Youtube och läsa artiklar som berör ämnet att fotografera snö och hoppas att jag kan få till några riktigt magiska bilder under min semester. Just Chamonix är en skidort som de flest bara har gott att säga om vilket är ovanligt eftersom skidorter har så mycket med individuell smak att göra. Visst kostar det därefter, men när man väl ger sig ut på en resa så tycker jag inte att man ska låta plånboken styra för mycket (inom rimliga gränser såklart). Jag åker hellre på en riktigt bra skidsemester än på två halvbra.

Lugnt i backen

Jag har åkt skidor sedan barnsben, men mest sådär klassiskt en vecka om året, så jag är inget proffs alls. Jag gillar skidåkning, men mest på grund av känslan det ger att andas den friska bergsluften och betrakta de vackra naturmiljöerna. Jag är inte skidåkaren som söker adrenalinkickar.

12 Sep 2016

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook